søndag 26. oktober 2014

Fotbal, fyrverkeri og en helt vanlig lørdag

Lørdag var en helt vanlig dag her i Brasil, med unntak av at det endelige presidentvalget skulle avholdes søndag. Vi gikk en tur på ujevne fortau, prøvde å finne et bakeri, og fant til noe som kan beskrives som bakeri-kiosk-kafè. Her kjøpte vi egg, noe vetla (fornuftig nok) kaller gakk-gakk, fordi ho har ei bok med bilde av kyllinger inni egget, så når ho finner egg i kjøleskapet jubler ho; "gakk-gakk"! Og forsyner seg. Et egg måtte gi tapt og knuste utover kjøleskapet og gulvet. Når vi koker egg sier ho "kokka, gakk-gakk!"). Hennes bilde av egg som små kyllinger hindrer ho ikke i å spise egg, ho elsker egg og hadde ikke stoppet på eget initiativ.

Victoria på tur, fortauene her er utviklingsmessig fantastiske, de fungerer som naturlige hinderløyper. Vetla har forøvrig lært seg å smile når kameraet kommer frem.

Senere på dagen drog vi på butikken, der julepynten var kommet opp, og "halve" 2.etasjen var fylt opp av julepynt til salgs. Etter å ha sett bilder av både julebrus og pinnekjøtt antar jeg at Norge ikke er noe dårligere.
Vi kjøpte (endelig) vinglass, fire ble med fra butikken og tre havnet i skapet. Personlig mener jeg at de må ha vært meget skjøre og kanskje til og med feilprodusert, så lett som stetten skilte seg fra glasset da jeg skubbet det ned fra oppvaskbenken.

Da vi går ut av butikken er gata (8-feltsvei) fylt opp av mennesker, de fleste er samlet på den ene siden, altså opptar de bare 4 felt. Bilene kjører innimellom, og her observerer jeg én mann står på taket av en bil midt i trafikken, og en som kjører med åpen bagasjeluke, der det sitter en mann og dingler med bena.
Vi skjønte det hadde noe med fotball å gjøre, draktene dere ser på bildet tilhører Paysandu, Beléms stolthet. Senere fikk vi greie på at laget har rykket opp til 2. divisjon igjen, etter et helt år i 3.divisjon.

Utsnitt av gata der de feiret i går. Bildet er hentet fra Diario Online.

Feiringen fortsatte (som den ofte gjør) utover kvelden, noe vi både hørte og såg fra leiligheten vår. Det hjalp litt å lukke døren til verandaen, men bare litt. Det kom en parade fordi i gaten utenfor, med en slags lastebil eller lignende med et band på taket.

Parade i gata i sentrum av Belém, er det noe de kan i Brasil så er det å feire. Det kan føles som om de alltid har noe å feire her, og mangler de en grunn så finner de jammen på noe likevel. Kvelden var prega av musikk, støy, fyrverkeri og fest.

God stemning i Belém etter at Paysandu rykte opp til 2.divisjon igjen (Serie B). Skru opp volumet og se brasilianerane utfolde seg!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar