lørdag 5. mai 2012

Alcatraz!

Tidlig start på dagen, oppe med fuglene klokka 8 i dag. Våknet litt på taxi-turen ned til Pier 33, der båttur ut til Alcatraz ventet.
Det var masse folk der, enda det var litt tidlig på dagen.
Vel fremme på øya, blir vi møtt av en eldre mann som bodde på øya som liten, hans far var fengselbetjent der. Han er der for å signere/reklamere for bøkene sine.
Bygningene er i mur, en god del nedslitt, ganske spesielt og se på, og tenke at her bodde mange av vaktene med familier. Noen bygninger brant på 70-tallet, og bare veggene står igjen.

Fengselet står derimot i all sin nedslitte prakt, og gir oss en viss følelse av hvordan det har vært her en gang i tiden. Det er umulig å forestille seg et liv her, men vi får et godt innblikk gjennom en audio-tour. Likevel er det vanskelig å sette seg inn i hva de følte og hvordan de reagerte på isolasjonen på øya, for eksempel når de satt i cellene på nyttårsaften og med rett vindretning kunne høre folk ha det moro, prate og kvinner som lo. Så nærme, men så langt vekke og utenfor rekkevidde.

Det som brakte besøket realitet, var det faktum at mange av mytene omkring Alcatraz er oppspinn. Det var bevisst politikk fra fengselsjefen (warden), å holde liv i mytene, for å opprettholde det mystiske og skremmende som Alcatraz stod for. Alcatraz var på ingen måte noe hyggelig fengsel, men på mange måter levde de "normale" liv innenfor de strenge reglene de hadde der. De hadde tre grunntanker; God mat, varm dusj, og ingen treningsapparat.
Dette var for i hovedsak for å hindre rømning, de var mette og gode, ikke godt trent, og det kalde vannet rundt øya ville være et sjokk for de som var vant til varme dusjer.
Det var utrolig interessant å være her, og å lære mer om historien herfra.
I tillegg var vi så heldige å ha solskinn!
En nydelig dag for et besøk på Alcatraz, øya som ble forvekslet med en annen øy, og dermed endte opp med navnet sitt, som henviser til en fugletype som opprinnelig var bosatt på en annen øy.

En liten middagshvil på hotellet, og en aldeles nydelig biffmiddag på en restaurant ved hotellet, og vi har rundet vår siste fredag i USA for denne gang.


Bilde 1 Et svært stykke biff, til og med for en med god appetitt.
Bilde 2 Reker i krydder/hvitløksaus, deilig forrett!
Bilde 3 Øya Alcatraz. Bildet er fra i går, fra land.
De fleste bildene er på kamera, så får ikke lagt ut noen flere nå.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar