fredag 4. mai 2012

San Francisco

Tirsdag kjørte vi til San Francisco. Kjørte innom Yosemite Valley og kikket litt, men vi var begge klar for å komme oss videre. En lang tur ventet, med en liten omkjøring innom Merced igjen, for å hente jakka til Jan Erik. Alle har vel fått med seg at Jan Erik glemte igjen jakka si på motellet i Merced.

Sjekket inn på Holiday Inn, Van Ness avenue, helt greit hotel!
Siden Union Square er et sentrum i SF, fant vi ut at vi ville gå dit. Vi såg på kartet og siden omtrent alle gater går rett frem, fant vi ut at vi kunne gå litt bortover og deretter nedover for å treffe på Union Square.
Med denne metoden havnet vi midt inne i det verste strøket i byen, her var mye utlendinger/farga folk, mange var uteliggere og tiggere, sannsynligvis narkomane. De var skitne og skumle, helt sikkert en hel haug med kriminelle der.
(En taxisjåfør kjørte forbi dette strøket en kveld, sa at dette var et dårlig nabolag, han lo, litt oppgitt da jeg sa at vi hadde rotet oss inn her hin dagen).

Denne ettermiddagen var jeg hvertfall meget nervøs, det var stort sett to tanker i hodet mitt, den ene var "hjelp, jeg er redd", og den andre var "se tøff ut, ikke vis frykt".
Vi kom oss helskinnet ut herfra, men det tok litt tid å roe ned nervene etter inntrykket fra dette området.
Klarte nesten ikke handle noe heller!

Men fant en nydelig kjole fra Diane Von Furstenberg, de hadde ikke 4, og jeg synst 6 ble litt for stort, så kjøpte den ikke denne kvelden.
Men jeg klarte ikke slutte tenke på kjolen, og onsdag var jeg nede og prøvde kjolen i 2, og den var helt nydelig! Så da fikk jeg meg ny kjole, gitt.
Vi ruslet på Fisherman's Warf, og var innom Bay Aquarium, der fikk vi se ekte hai!
De hadde en liten dam med småhai og skate, som vi fikk ta på. Skatene var helt glatte og slimete, haiene ville ikke komme nærme oss.
Og så klappet vi en australsk salamander!

Konserten med Overkill onsdag ble forresten avlyst, irriterende, men vi kom over det.

Vi tok en pub-runde på kvelden, litt ymse kvalitet rundtomkring, men vi koste oss uansett. Blei en Subway-kvelds i dag, vår nye favorittplass.

Torsdag var vi turister på sightsing, hop-on-hop-off buss. Fikk sett mye av SF, og noen tips til hva vi vil se nærmere på.
Kjørte over Golden Gate Bridge, vi var heldige og fikk se den uten et lag av tåke.

På Fisherman's Warf kikket vi litt i butikker, handlet suvenirer og spiste pølse og nachos (dekket med flytende ost) fra ei bod. Spiste noen svære jordbær, som vi dyppet i sjokolade.

San Francisco er en spesiell by, helt annerledes fra for eksempel Los Angeles. Boligene er bare ett eksempel. Husene her står tett i tett, og er stort sett ganske høye og smale. Det er mange skyskrapere her også. I Los Angeles var det en an type nabolag, mer "vanlige" bolighus og spredte sentrumsområder med lave bygninger, kun downtown, et sentrert område i byen, som hadde høyhus.

Dessuten blåser det mer her, og kveldene er kaldere! Solen slipper ikke til inne mellom de høye husene, men i havneområdet er det fint, med både sjø og sol.
Byen virker mer kompakt, det er mindre avstander mellom de ulike bydelene.

Spiste laks med hvitløkssmør på Hard Rock Cafè i dag, utrolig godt! Med ris og masse brokkoli, og etter en så sunn middag, ble det plass til en herlig brownie-m/is-og-krem-dessert. På deling altså.


Bilde 1 En av de bratteste gatene i SF! Vi kjørte opp kun for moro.
Bilde 2 Golden Gate Bridge; stopp på sightsing-turen.
Bilde 3 Finn frosken!! (På akvariet)
Bilde 4 Turister på sightsing.
Bilde 5 Jan Erik og King Kong, på en butikk/kafé.
Bilde 6 Fra akvarium-tunnelen.
Bilde 7 The Ahwahnee Hotel i Yosemite, vi ruslet rundt på denne nydelige plassen.
Bilde 8 Vi fikk et kort med info om salamanderen vi klappet!
Bilde 9 Jordbær med sjokolade!! Mmm!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar