søndag 6. juli 2014

"Zoo'en" og marked

En lørdag i juni drog vi til Museu Paraense Emilio Goeldi (et museum omgitt av en park/miniatyr-regnskog inkludert innesperra dyr).
Victoria elsker å traske rundt og se på dyra, spesielt apekattane som lager ekstra liv når det er mange som står og ser på de.

Denne skilpadda lurte nok på hvilken merkelig person som hang over den for å få tatt bilde av det nusselige ansiktet hennes. 

Vetla tuller og tøyser på stien i parken.

Pappa og Victoria ser på skilpaddene. En av de ville helst hoppet uti og badet sammen med skilpaddene, men ble holdt igjen av den andre.

Denne krokodillen var svær! Og bare et "tynt" nettinggjerde skilte oss fra den for øyeblikket urørlige krokodillen.

Her er to litt mindre krokodiller, men mer enn store nok til å komme inn under kategorien "skumle" og "takkgudforatdeerinngjerdet".

 Søndag drog vi på markedet, det skulle være ekstra opplegg i dag, på grunn av en eller anna brasiliansk dag (får ikke alltid med oss hvilken høytid de feirer her). Det var konsert, dans og leker. Varmen var uutholdelig, så vi ble ikke så lenge som vi kunne tenkt oss.

Dans med "ku"-kostyme.


Pause på gresset, familiekos. Vetla fikk seg solhatt som hun nektet å bruke.


På vei hjem gikk vi forbi en "cat-barbeque". Jan Erik valgte et grillspyd som kostet i underkant av 5 kr. Det var første gang jeg smakte grillmat fra en sånn bod, og hyggelig som min kjære Greve er; så måtte han selvsagt påpeke at det var cat-barbeque da vi like etterpå såg en katt rusle forbi på fortauet.
På den måten fikk han beholde resten av grillspydet for seg selv.

P.S. "Churrasquinho de gato" som det heter på portugisisk, betyr "liten grillrestaurant av katt". Det er forøvrig ikke katt, men som regel biff, kylling og svinekjøtt som grilles.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar