onsdag 25. april 2012

Helikopter over Grand Canyon

Tirsdag er avreise fra Vegas og tilbake til LA, men først har vi lagt inn en helikoptertur fra Boulder City over Hoover Dam og Grand Canyon.
Landskapet er helt enormt, føler meg rimelig liten de jeg sitter oppe i helikopteret og ser ned og utover milevis med sletter og fjell. Vi betalte litt ekstra (ja for alt er mulig her, bare man betaler for det), og fikk sitte foran i helikopteret ved siden av piloten.
Tankene vandrer hen til karavaner med europeere som vandret gjennom USA. Og indianere som har bodd her lenge før den tid, og kanskje var det sammenstøt mellom europeere og indianere i disse ødemarkene.
Vi flyr med to andre par, et fra Canada og et fra Australia. Veldig hyggelige, tilbød seg å ta bilder av oss og pratet med oss. Det ene paret hadde nylig vært i Norge og tatt hurtigruten.
Vi landa nede i dalen i Grand Canyon, der vi fikk kikke rundt, ta bilder og spise lunsj med champagne til.
Piloten hadde en historie om et fjell vi fløy forbi, ryktet sa at på 50- og 60-tallet brukte mafiaen dette stedet som dumpinglass. Det lå en øde, delvis gjengrodd flystripe ved foten av fjellet, uten veiforbindelser, og dette er jo litt mystisk og underbygger historien om at det har foregått noe merkelig her.
Kan godt hende at de bare forteller sånne historier for å underholde turister, og det e jo helt greit det, vi blei underholdt vi!

Etterpå fikk vi kjøpe bilde de tok av oss og piloten ved helikopteret for 20 dollar.
Deretter begynte vi på veien tilbake til Los Angeles.
Kjøreturen tar ca. 4,5 timer, men vi stoppet for å spise på Peggy Sue's 50's diner, og tok en liten stopp på et shopping outlet.
Kjøpte oss ny koffert fra Samsonite her.
Enda opp på Sunset Bouleward i kveld, nydelig hotell med utsikt rett ut i en murvegg og delvis mot gateplan. Men utsikten er ikke så viktig så lenge rommet og badet er fint! Vi skal jo ikke sitte og glo ut vinduet heller.

Bilde 1 er hotellrommet i Hollywood
Bilde 2 oss og piloten før helikopterturen
Bildene fra turen er på kamera, så de kan jeg legge ut etter hjemkomst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar