søndag 29. april 2012

Roadtrip part |

Fredag og avreise fra Los Angeles. Vi tar en liten avstikker innom Beverly Hills, rimelig fine hus her. Og vi ser bare fremsiden! Det er disse gatene vi ser på film, og som får oss til å ønske vi var amerikanske; solskinn, store hus med velstelte hager, palmer høye som skyskrapere så langt øyet kan se, og skinnende flotte biler.

En kjapp stopp langs strandkanten i Malibu, knipse noen bilder før turen går videre til Solvang. Dette er en "dansk koloni" i USA, bygningene er bygd i dansk stil, og byen kunne likesågodt vært i Danmark. Men helt dansk er den ikke, det amerikanske skinner igjennom litt overalt.
På det danske bakeriet fins det kun søte bakverk, det blir vel ikke mer amerikansk enn det.

I Cambria vurderte vi å overnatte, Jan Erik likte denne plassen, typisk amerikansk liten plass langs veien, små, litt eldre bygninger og motell, med lokalpuben ved siden av. Men plutselig var vi forbi, og bestemte oss for å ta neste plass. Det skulle da vise seg å være langt til neste plass, vi kjørte hele Highway 1 strekka forbi Big Sur, og ga oss ikke før vi såg Carmel på GPS'en.
Scenariet langs denne kjøreruten er utrolig vakkert, vi var heldige og fikk med oss både solskinn og solnedgang, bølger som slo mot klippene og litt fjell og skog. Det var nå blitt helt mørkt, og ingen gatelys. Byen var litt merkelig, vi kjørte inne i et boligområde hele tiden, og måtte bruke GPS for å lokalisere "sentrum" og overnatting.
Vi valgte et tilfeldig sted, Normandy Inn, og heldigvis hadde de ledig rom. Fint var det også, og veldig amerikansk, bygd i en firkant i to etasjer med parkering i midten og rom rundt. Vi fikk også se en vaskebjørn i et tre, den var litt skeptisk, men mest nysgjerrig.


Bilde 1 og 7 er stranda i Carmel.
Bilde 2 er Normandy inn i Carmel.
Bilde 3 er kjøreruta vår fredag.
Bilde 4 er i Solvang (!) :)
Bilde 5 er ei bro på veien før Cambria.
Bilde 6 er i Cambria.
Bilde 8 er i Malibu.
Bilde 9 er i Beverly Hills.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar